Kostean tilan kiinnittimet

AquaElement – kostean tilan kiinnitinsarja 1

kiinsarj

AquaElement kostean tilan kiinnitinsarja on nimensä mukaisesti suunniteltu kalusteiden ja putkien kiinnittämiseen kosteissa tiloissa. Kyseessä on rakentamisen- ja asumisen ideakilpailussa vuonna 2003 palkittu tuote- ja mallisuojattu keksintö.

Koska kiinnitinsarjaa käyttämällä vältetään kosteuseristeen puhkaisu, tuote ennaltaehkäisee tehokkaasti kosteusvaurioita. Jokainen reikä kosteuseristeessä nostaa riskiä vaurion syntymisestä jossain kostean tilan elinkaaren vaiheessa. Yhdessä toimivan ilmanvaihdon ja oikein toteutetun kosteussulun kanssa rakentaja ja rakennuttaja minimoivat kosteusvahingon mahdollisuuden.

Rakenteisiin päässyt kosteus luo hyvät elinolosuhteet erilaisille homeille ja mikrobeille, mikä voi johtaa terveydelle haitallisen homeongelman syntymiseen. Rakenteen kosteus onkin yleensä peräisin juuri vuodosta, tiivistymisestä tai kapillaari-ilmiöstä. Yksi vuototekijä onkin juuri kiinnityksessä seinään tehtävät reiät.

Toimintaperiaate

tuotekuvaAquaElement kosteiden tilojen kiinnitysmenetelmää käytettäessä laatoitetuissa tiloissa kosteuseriste säilyy ehjänä eikä kosteuseristettä tarvitse tehdä kiinnitysreikiä kuten perinteisesti kostean tilojen kalusteita propattaessa.

Kiinnitinsarja asennetaan silikonilla tai vastaavalla sekoittimen, saippuakuppien tai muiden suihkukalusteiden asennuspaikkaa noudattaen kosteuseristeen pintaan. Tämän jälkeen kohdistetaan ruuvien paikat kaakeleihin, jonka jälkeen niihin porataan reiät. Tämän jälkeen kaakelointi suoritetaan normaaliin tapaan. Kiinnitinsarja jää kosteuseristeen ja laastin väliin ja vesieriste pysyy ehjänä.

Tuote on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, joten se kerran asennettuna kestää vuosikymmenien ajan.

Keskeiset edut

  • Kosteuseristettä ei tarvitse puhkaista
  • Nopea ja helppo asentaa
  • Kosteusvaurioiden riski pienenee
  • Voidaan käyttää kiinnityksiin myös sellaisilla pinnoilla, joihin ei normaalisti voi tehdä proppausta
  • Kestää käytössä

Lataa tulostettava pdf-tiedosto asennusohjeesta tästä